Bekijk een video met Hal & Sidra Stone
Informatie
over de auteurs

Website
Hal & Sidra Stone
facebook

De innerlijke criticus ontmaskerd
Iedereen herkent deze kritische innerlijke stem die een bron is van zelfkritiek, schaamte, zorgen, depressie en gebrek aan eigenwaarde. D.m.v. levendige voorbeelden en inzichtgevende oefeningen laten de Stones ons zien hoe we deze stem kunnen herkennen, begrijpen en hanteren. Laat je niet langer terroriseren door deze stem en maak van deze vijand een bondgenoot. Hal & Sidra Stone zijn de bedenkers van de steeds populairder wordende Voice Dialogue methode.

ISBN 9789072455260, €19,95
Lees een aantal pagina's
Bekijk een lezing van Hal Stone
Bestel nu

 


Thuiskomen in jezelf
Voice Dialogue Handboek

Ontmoet je innerlijke drammer, je innerlijke criticus, je kwetsbare kind en veel andere leden van je innerlijke familie. Dit boek laat je met humor en veel inzicht kennismaken met je subpersoonlijkheden – je vele innerlijke ikken, zodat je rekening met ze kunt houden en beslissingen nemen die je (nog) gelukkiger maken.

ISBN 9789077770047, €19,95
Lees een recensie
Lees een aantal pagina's
Bekijk een lezing van Hal Stone
Bestel nu

Thuiskomen bij elkaar
De relatie als gids en leraar
We worden ons meer bewust van wat er in onszelf en onze relaties gebeurt. We krijgen meer grip op onze relaties en ervaren meer diepgang en intimiteit in de relatie met onze partner.
Hal & Sidra Stone hebben een uniek en opwindend inzicht in relaties en verrichten pionierswerk op dit gebied. Ik heb veel gehad aan hun inzichten en ben enorm door hen geïnspireerd geraakt in mijn werk. Ik vind dit het meest fascinerende en nuttige boek dat ik ooit over relaties gelezen heb.
Shakti Gawain

ISBN 9789077770580, €19,95
Lees een aantal pagina's
Bekijk een lezing van Hal Stone
Bestel nu

Van elkaar houden zonder jezelf
te verliezen

Twee wereldberoemde therapeuten laten in dit prachtige boek zien hoe we de magie in onze relatie kunnen terugkrijgen door middel van een aantal praktische stappen. Een fantastisch boek voor iedereen die behoefte heeft aan een intieme relatie waarin plaats is voor passie, liefde en romantiek!

ISBN 9789072455529, €19,95
Lees een recensie
Lees een aantal pagina's
Bekijk een lezing van Hal Stone
Bestel nu


De psychologen Hal Stone en Sidra Stone hebben de psychologie van de 'ikken' (of 'subpersonen') ontwikkeld. De methode waarmee je deze verschillende kanten van jezelf kunt ontdekken heet Voice Dialogue. Hal en Sidra Stone zijn de auteurs van o.a. De innerlijke criticus ontmaskerd en Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen. Hun boeken zijn vertaald in het Deens, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Noors en Zweeds.
De afgelopen achttien jaar hebben Hal en Sidra in allerlei landen samen les gegeven in onderwerpen die met Voice Dialogue te maken hebben, zoals de relatie, de zelven en de psychologie van het bewuste ego. Zij hebben workshops gegeven in Australië, Canada, Engeland, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Israël, Hongarije, Mexico en Zwitserland. Zij hebben leraren enthousiast gemaakt en geïnspireerd om meer humor te gebruiken wanneer zij mensen helpen bij hun veranderingsproces. Dankzij de Stones hebben deze leraren nu een bijzonder praktisch en hanteerbaar instrument in handen.
Hal en Sidra zijn klinisch psychologen met een jarenlange ervaring als psychotherapeut. Hal Stone, wiens methode oorspronkelijk gebaseerd was op de inzichten van Jung, heeft in het begin van de zeventiger jaren het Center for the Healing Arts op gericht in Los Angeles. Dit centrum had een voorbeeldfunctie als holistisch gezondheidscentrum. Het was een van de eerste centra die verkondigden dat ziekte een weg kan zijn naar spirituele groei.

In die tijd had Sidra de dagelijkse leiding over het Hamburger Home, een therapeutisch opvangcentrum voor meisjes in de pubertijd.
Hal is in Detroit geboren en Sidra in Brooklyn, maar het grootste deel van hun leven hebben zij in Los Angeles gewoond. Tegenwoordig wonen zij in Mendocino County aan de mistige kust van noord Californië. Zij hebben vijf volwassen kinderen en drie kleinkinderen.

Uit: Van elkaar houden zonder jezelf te verliezen

‘Ik dacht dat ik maar met één persoon getrouwd was!’

Als je de magie uit het begin van je relatie wilt herontdekken en weer de partner wilt terugvinden van wie je zo veel hield, dien je jezelf en je partner op een nieuwe manier te onderzoeken. Dit onderzoek leidt tot de ontdekking van de vele zelven in jou. Jouw zelven gaan interacties aan met de zelven van je partner en veroorzaken allerlei ellende. Als je deze zelven leert kennen en gaat inzien op welke manier zij met elkaar communiceren, zul je vaak precies begrijpen wat er werkelijk aan de hand is wanneer je relatie in een crisis verkeert.
Relaties leven. Ze veranderen; ze verdiepen zich. In al die jaren dat wij samen zijn hebben we gemerkt dat het helemaal de verkeerde kant opging met onze relatie als we haar niet verdiepten omdat we vonden dat alles maar veilig moest blijven zoals het was.
We hebben ontdekt dat relaties als planten zijn. Als ze groter worden moet je ze in een grotere pot zetten. Als je ze niet verpot, gaan ze dood omdat ze te weinig worden gevoed, of groeien ze door tot ze uit het te kleine potje vallen. Dat hebben we in al die jaren allebei meegemaakt. We hebben gezien dat mensen bij elkaar bleven terwijl hun relatie eigenlijk allang ter ziele was en de partners niet meer van elkaar hielden, en we hebben gezien hoe wanhopig mensen waren omdat hun relatie strandde terwijl zij eigenlijk nog dol waren op elkaar.
Als we spreken over verandering en verdieping, bedoelen we dan dat jij (of wij) het altijd verkeerd hebben aangepakt?
Nee, helemaal niet! We bedoelen dat je de gelegenheid krijgt om je huidige relatie verder uit te bouwen; om haar te verdiepen en te verrijken, zodat zij meer bevredigend wordt. Mensen schijnen te verwachten dat iedereen instinctief alles weet wat er te weten valt over relaties en dat we met deze kennis geboren worden.

Naar boven

Zo is het nu eenmaal niet; sommige dingen weten we niet en andere weer wel. Wat we niet weten, moeten we leren. Leren is een proces dat je hele leven doorgaat. Het levert je enorm veel op. Wij vinden het een fascinerend proces.
We hebben het voorrecht genoten om duizenden relaties de revue te zien passeren. We hebben gezien dat een relatie die mensen van zeventien prima bevalt, niet noodzakelijkerwijs bevredigend is voor mensen van dertig of veertig, die het evenwicht proberen te vinden tussen de liefde, hun carrière en hun kinderen. Het is ons opgevallen dat het leven en relaties de neiging hebben om ingewikkelder te worden naarmate mensen ouder worden. Nieuwe levensfasen stellen nieuwe eisen aan een relatie.
Gelukkig hebben we ontdekt dat het niet nodig is om de passie uit het begin van je relatie kwijt te raken. We zagen op tijd in dat we nieuwe informatie nodig hadden, dat we op een nieuwe manier in de wereld moesten leren staan en dat we onze relatie in een nieuwe vorm moesten gieten. Dat was een enorme uitdaging.
Vraag je je af hoe je aan deze informatie kunt komen? Kijk om je heen; er zijn enorm veel mogelijkheden om kennis op te doen over relaties; er is enorm veel kennis over relaties beschikbaar.
We kunnen veel leren uit boeken, tijdschriften en films. Zelfs de kunst en muziek kunnen ons veel leren over relaties. Je kunt veel leren van een therapeut of leraar. Er worden workshops gegeven waarin mensen hun relationele vaardigheden leren vergroten. Ook je familie en je vrienden kunnen je veel leren, maar het meest leer je toch wel van het relatieproces zelf! Weet dus dat er zich altijd kansen voordoen om iets te leren over relaties en dat je de kans om meer te leren over het relatieproces dient te benutten, zodat je beter gaat begrijpen wat er speelt in je relatie en je je relatie kunt verbeteren.
Wij hebben een bepaalde visie op partneren en op de lessen die we dienen te leren. Deze visie is gebaseerd op de manier waarop we onze psyche zien, de ‘psychologie van het bewuste ego en de zelven’. Aangezien deze visie het uitgangspunt vormt van dit boek, zullen we nu de zelven bespreken die in een relatie aanwezig zijn.