De koopjeskast

Terug naar de KoopjesKast

Bekijk een film met Willem de Ridder
WebsiteWillem de Ridder
facebook

De Pancha Tantra deel 1

De Pancha Tantra - Willem de Ridder
Luisterboek 4 CD's
Een eeuwenoud verhaal over hoe het leven werkt voor machthebbers (zoals jij). Alles wat een koning(in) moet weten om zijn of haar leven te kunnen besturen. Deel I: Hoe je vrienden verliest bestaat uit dierenverhalen die één geheel vormen. Willem heeft dit verhaal ooit onafgebroken op de VPRO-radio verteld. Er is toen massaal naar geluisterd, want de tijd vliegt voorbij. Natuurlijk zijn er de nodige Spiegelogische principes in dit ijzersterke verhaal verwerkt.
Lang geleden leefde er een wijze koning in het rijk van Mihilaropya. Hij kreeg drie niet bijster intelligente zoons. De koning maakte zich zorgen over zijn troonopvolging en zocht wanhopig naar een leraar voor zijn zoons, die ze de wijsheid bij kon brengen die ze als toekomstig koning nodig hadden. Zijn minister raadde hem Vishnusharman aan, die de koning verzekerde dat hij de prinsen 'koninklijk gedrag' zou bijbrengen door ze een reeks verhalen te vertellen.


ISBN 9789077770306, €4,95
4 CD's
Luister naar een paar minuten
Lees een recensie
Bestel nu


willem de Ridder en Maja Hamoen Willem de Ridder
De meeste mensen kennen Willem de Ridder als sprookjesverteller bij VPRO radio. Dat waren niet de enige uitzendingen die hij heeft verzorgd: beroemd is bijvoorbeeld ook de radio-uitzending waarin Willem de Ridder zijn luisteraars uitnodigde om – in het holst van de nacht – mee te doen aan een autotocht, waarna om twee uur 's nachts op het platteland een enorme file ontstond, wat in die tijd zelfs overdag uitzonderlijk was. 30.000 automobilisten hadden aan zijn oproep gehoor gegeven!
Willem de Ridder houdt van pionieren en heeft in zijn leven aan de wieg gestaan van talloze succesvolle projecten. Zo was hij bijvoorbeeld medeoprichter van de roemruchte popbladen Hitweek en Aloha. Willem was in die tijd een echte trendsetter, al interesseerde hem dat niet. Heerma van Voss: 'Ik was ooit met hem op het officiële Platenbal. Ik heb het beeld voor me dat Willem op het bal staat en een kopje thee met een koekje vasthoudt. Om hem heen staan veel reclamemensen. Ik zie ze denken: misschien moeten we iets doen met het koekje, misschien komt het koekje terug.'