Bekijk een filmpje over Kinderyoga van Helen Purperhart
Bekijk een leuk kindermassagefilmpje, nav de online KINDERMASSAGECURSUS van Helen Purperhart!
Lees
ook een interview met Helen Purperhart uit het maandblad Jij en je kinderen
Informatie
over de auteur

Website
Helen Purperhart
facebook

De Kinderyogakaarten op de omslag van de Standaard (Belgische krant)

Ontdek je superkracht!
Helen Purperhart

U kunt kennismaken met de Yogagids voor Kids, die 12 februari is uitgekomen, middels een gratis e-book met een aantal pagina's uit de Yogagids. Lees het e-book! Dit werkt het best op uw pc.Kinderyoga Groepsspelletjes
Spelsuggesties voor groepen kinderen vanaf 6 jaar. Door samen te bewegen leren kinderen spelenderwijs elkaars grenzen af te tasten, elkaar te respecteren, te overleggen, rekening met elkaar te houden en elkaar en zichzelf te vertrouwen. Daarnaast vergroten de spelletjes het concentratie- en reactievermogen, flexibiliteit, fantasie en originaliteit. Door het samenspel en het plezier dat ze eraan beleven wordt de sfeer in de groep beter. De kaarten zijn geschikt voor gebruik in het gezin op bijvoorbeeld feestjes en partijen en een  inspiratiebron voor (kinder)yogadocenten, leerkrachten, leidsters en jeugdhulpverleners.

ISBN 9789077770870,
nur 720,
€19,95,
Bekijk een aantal kaarten
Lees een recensie uit het Yoga Magazine
Bestel nu

Kinderyogakaarten
Yogapret voor kinderen! Kinderen kunnen vanaf 8 jaar zelfstandig met de kaarten aan de slag. De oefeningen helpen bij het soepel en sterker maken van het lichaam en zijn niet prestatiegericht. Het gaat om de concentratie en de bewustwording van je bewegingsmogelijkheden. Je goed blijven voelen is daarbij van belang
.


ISBN 9789077770207, €19,95
Bekijk een aantal kaarten (pdf)
Lees 6 lezersrecensies op bol.com
Bestel nu

Kindermassagekaarten
In onze reeks wijsheid uit een doosje.

Deze originele massageverhaaltjes zijn zowel geschikt voor onderlinge kindermassage (groepsverband) als voor individuele sessies (ouder en kind).
Kinderen die liefdevol worden aangeraakt, slapen en leren beter, zijn zich meer bewust van hun lichaam, respecteren eigen grenzen en die van anderen beter, zijn emotioneel sterker en hebben meer weerstand.ISBN 9789077770436, €19,95
Bekijk een aantal kaarten (pdf)
Bekijk een leuk kindermassagefilmpje, nav de online KINDERMASSAGECURSUS van Helen Purperhart!

Kindercoaching Kaarten - Helen Purperhart
Leer hoe je kinderen die etiketten krijgen of opplakken op een eenvoudige manier kunt helpen! Door het etiket te onderzoeken gaan kinderen begrijpen of ze wel een gewenst resultaat bereiken. De nadruk ligt op erkenning van het karakter van het kind en het zien van groeimogelijkheden.

ISBN 9789077770825, €19,95
Bekijk een aantal kaarten (pdf)
Lees recensies
Bestel nu
Energizerkaarten voor kinderen
De energizers peppen je op, laten je energie stromen en je vermoeidheid verdwijnen. Je wordt alerter en kunt je beter concentreren. De energizers helpen ook om een onrustige sfeer in de klas of in het gezin te doorbreken. Door de ontlading ontstaat er weer een gezellige sfeer.
Op de voorkant van iedere kaart staat een tekening met de naam van de oefening en op de achterkant staan de oefening en een tip over wat je nog meer kunt doen.


ISBN 9789077770627, €19,95
Bekijk een aantal kaarten (pdf)
Bestel nu

Ademspelkaarten voor kinderen
Kinderen leren spelenderwijs hun eigen ademhaling te onderzoeken. Ze ervaren wat gedachten, beweging, aanraking en zintuiglijke prikkels doen met het ritme van de adem, zonder die te sturen of te veranderen. De ademspelletjes zijn leuk om te doen, herstellen de energiebalans en vergroten het concentratievermogen.

ISBN 9789077770528, €19,95
Bekijk een aantal kaarten (pdf)
Bestel nu
 

Yogaspelkaarten voor kinderen
Leuke yogaspelletjes voor kinderen! Je kunt ze met zijn tweeën doen of in een groep. De kaarten zijn geschikt voor thuis, op school en de buitenschoolse opvang.
De oefeningen helpen bij het soepel en sterk maken van het lichaam en zijn niet prestatiegericht. Het gaat om samenwerken en elkaar vertrouwen. Op de voorkant van elke kaart staat een oefening en op de achterkant een beschrijcing van die oefening.

ISBN 9789077770573, €19,95
Bekijk een aantal kaarten
Bestel nu

Peuteryogakaarten
Yogapret voor kinderen vanaf 3 jaar onder begeleiding van een volwassene. Een fijne manier om de coördinatie, concentratie en het zelfvertrouwen te vergroten! Helpt bij het vinden van rust en ontspanning, De kaarten zijn op de eerste plaats bedoeld om plezier te beleven en zijn niet prestatiegericht.

ISBN 9789077770757, €19,95
Bekijk een aantal kaarten
Lees een recensie
Bestel nu

Kindermeditatiekaarten
Dit doosje bevat kaarten met geleide kindermeditaties. De fantasierijke meditaties zijn een aanzet tot bewustwording bij kinderen vanaf 7 jaar. Iedere meditatie neemt het kind mee naar een plek in zichzelf, waar het tot rust komt en veiligheid en zelfvertrouwen vindt en antwoorden op vragen krijgt. Zo leert het om opnieuw te kijken naar bepaalde situaties in het dagelijks leven en om te ontdekken wie het is. Ook volwassenen kunnen de kaarten gebruiken – met hetzelfde resultaat.

ISBN 9789077770382, €19,95
Bekijk een aantal kaarten (pdf)
Bestel nu

 

 

Het Krachtspel
Ontdek zonkracht, rotskracht en windkracht in jezelf
Het Krachtspel gaat ervan uit dat het unieke van ieder kind is terug te voeren op drie krachten. Bij een disbalans komen eigenschappen zoals bijvoorbeeld futloos, boos en druk sterker naar voren. De kaarten helpen bij het zoeken naar de tegengestelde kracht die nodig is om de disbalans op te heffen. Het kind ontdekt in zich de kracht die het nodig heeft. Zoals altijd bij Helen hebben kinderen weer veel pret bij het doen van de oefeningen!

YogaBingo vel

YogaBingo, Kinderyogakaarten 2
De yogakaarten van YogaBingo zijn een aanvulling op de kinderyogakaarten. Het spel bevat veel nieuwe speelse kinderyogahoudingen met daarbij een vraag die inzicht geeft in jezelf. YogaBingo speel je net als gewone Bingo, maar er is een leuk en nieuw spelelement toegevoegd. Nadat de Bingo is gevallen komt de groep in beweging en worden alle yogahoudingen op de winnende Bingokaart met elkaar uitgevoerd. YogaBingo dient een tweeledig doel. Je speelt gezellig samen en tegelijkertijd maken de oefeningen je lichaam flexibel en sterk. Het is dus een prachtige manier om spelenderwijs in balans te komen. Het spel kan thuis worden gespeeld en op feestjes en partijen. Ook op school, buitenschoolse opvang of in een kinderyogales kunnen kinderen in de groep veel speelplezier aan YogaBingo beleven. 'Vandaag Yoga-bingo van Helen gedaan met groep 4/5 ter afsluiting van het schooljaar. Het was één groot feest :-)!'

YpgaBingo

ChakraYoga kaarten
Deze speelse benadering helpt bij het je bewust worden en begrijpen van gevoelens en gedachten; je krijgt meer zicht op wie je bent, wat je beweegt en waarnaar je verlangt. De kleurrijke kaarten bevatten bewegingsoefeningen, emotiespelletjes, tekenopdrachten en reflectievragen.

ISBN 9789077770795, €19,95
Bekijk een aantal kaarten (pdf)
Bestel nu

Helen purperhart is na het afronden van haar HBO-opleidingen jeugdwelzijnswerk en maatschappijleer een aantal jaar werkzaam geweest op de ZMOK-school in Amsterdam. Tijdens haar zwangerschap kwam ze aanraking met zwangerschapsyoga en raakte erdoor geïnspireerd. Na de geboorte van haar dochter Nina heeft zij een yoga opleiding afgerond. Het idee om kinderyoga te gaan geven is ontstaan toen zij haar dochter voor kinderyoga wilde inschrijven.

Naar boven

Omdat er in de directe omgeving geen kinderyoga werd gegeven heeft zij het plan opgevat om zich te specialiseren in kinderyoga. Door haar andere dochter Carmel heeft zij ervaren dat yoga ook heel geschikt is voor jonge kinderen.
Inmmiddels geeft zij 6 jaar les aan de kinderyoga opleiding en verzorgt diverse workshops op scholen, bedrijven en in de kinderopvang. Helen Purperhart is behalve auteur van de kinderyogakaarten ook auteur van het Kinderyogakleurboek, het boek Het yoga avontuur voor kinderen en de cd Het kinderyoga oerwoud avontuur. Zie ook www.kinderyoga.nl.