Bekijk een interview met Marshall Rosenberg
Informatie over Marshall Rosenberg

Uitgeverij de Zaak zet zich in voor het verspreiden van Geweldloze Communicatie.
Dat doen we met drie boeken van Marshall Rosenberg, die een model bedacht heeft
dat in talloze situaties mensen geholpen heeft om voor een vreedzame oplossing te kiezen.
Als we deze principes toepassen in onze omgeving, maken we de wereld een beetje mooier.
Dat willen we toch allemaal?

Gelijk hebben of gelukkig zijn?
Geweldloze Communicatie toepassen is iets wat voor ons allemaal haalbaar is en waar we allemaal ons voordeel mee kunnen doen, zo blijkt uit dit boek. Rosenberg ontroert en motiveert. Doe je voordeel met deze eenvoudige manier om conflicten op te lossen!

ISBN 9789077770245, €18,95
Lees een aantal pagina's
Lees een recensie
Lees een artikel over Geweldloze Communicatie uit tijdschrift Happinez
Bestel nu

De taal van de vrede
Conflicten oplossen op micro- en macroniveau met geweldloze communicatie

Geweldloze Communicatie is een taal – de taal van de vrede, een taal die we makkelijk kunnen leren spreken als we een paar eenvoudige principes toepassen. 'We dienen eerlijk en open te zijn, na te gaan wat zich in ons afspeelt en bepaalde ideeën los te laten die te maken hebben met oordelen, angst en verplichtingen.’ Marshall Rosenberg

ISBN 9789077770283, €18,95
Lees een aantal pagina's
Lees een recensie
Bestel nu

 

Levenverrijkend onderwijs
Geweldloze Communicatie helpt scholen om prestaties te verhogen, conflicten te verminderen en relaties te verbeteren.
Rosenberg laat zien hoe effectief deze methode jonge mensen kan leren om samen te werken, om conflicten geweldloos op te lossen en een bijdrage te leveren aan het welzijn van henzelf en andere mensen. Als kinderen ondervinden hoe het is om levenverrijkende relaties te onderhouden, komen ze tot bloei!

ISBN 9789077770399, €18,95
Lees een aantal pagina's
Lees een recensie uit Vives
Bestel nu

Marshall Rosenberg

 

Marshall Rosenberg
De psycholoog Marshall Rosenberg, in 1931 geboren uit joodse ouders, heeft zich jarenlang verdiept in de vraag hoe hij mensen kon helpen om hun vermogen om vrede te stichten te vergroten. Hieruit ontstond op den duur zijn model voor Geweldloze Communicatie. Tegenwoordig reist hij de hele wereld af om zijn trainingen te geven.
Zonder dat wij het doorhebben, gebruiken we geweld in onze dagelijkse gesprekken met onze partner, kinderen, vrienden en collega's. Rosenberg laat ons zien hoe het ook anders kan. Hij gooit zich er midden in, verdiept zich in de partijen en krijgt het voor elkaar dat gezworen vijanden als vrienden naar huis gaan.
Toen Marshall Rosenberg zijn verhaal wilde houden in een Palestijns vluchtelingenkamp, stond een vader op en riep: 'Moordenaar!'
Rosenberg begreep dat de man zijn woede over Amerika op hem projecteerde en wendde zijn Geweldloze Communicatie vaardigheden aan. In plaats van in de verdediging te schieten, maakte hij contact met de diepe frustratie van de Palestijn en met zijn behoefte om gehoord te worden. Vrijwel onmiddellijk loste de spanning in de ruimte op en ontstond er een vruchtbaar gesprek over de ingewikkelde problemen waarmee de mensen in het kamp werden geconfronteerd. Iedereen van de groep kwam uitgebreid aan het woord en er werd respectvol geluisterd naar elkaar. 's Avonds nodigde dezelfde man die eerder 'Moordenaar!' had geroepen, Rosenberg uit om bij hem de maaltijd te gebruiken.

Tot ons verdriet is Marshall Rosenberg overleden op 7 februari 2015.
We zijn dankbaar voor zijn prachtige bijdrage aan de vrede en de intermenselijke communicatie.

Naar boven