Bekijk een film met Willem de Ridder
Informatie
over Willem de Ridder

Website Willem de Ridder

facebook

Het leven als sprookje
In dit luisterboek vertelt Willem op 4 CD's over Spiegelogie. Laat dat maar aan deze meesterverteller en mediavernieuwer over en ga heerlijk onderuit zitten! Willem de Ridder wordt uitgenodigd om voor volle zalen te vertellen hoe ons leven werkt. Hoe je van je leven een sprookje kunt maken.
Luisterboek 4 CD's

4 CD's
Luister naar een track
Lees een recensie
Lees een interview n.a.v.
de verschijning van dit luisterboek
Download dit luisterboek

De SpiegelogieCD
Meesterverteller Willem de Ridder zet op meeslepende wijze uiteen wat Spiegelogie inhoudt. Heeft u Willem weleens horen rappen? Op deze CD gebeurt het allemaal! Bovendien staan er 5 oefeningen op die massaal gebruikt worden. Snelle, moeiteloze oefeningen om telkens weer te doen (zelfs in de auto) en die een belangrijke bijdrage kunnen leveren als je een fijner leven wilt krijgen.

s

Doe de gevoelservaring!

Download
dit luisterboek
Hoe je vrienden verliest
De Pancha tantra deel 1
Voor alle leeftijden! (luisterboek 4 CD's)
Over hoe het leven werkt. Hoe je vrienden verliest bestaat uit dierenverhalen die één geheel vormen. Willem heeft dit verhaal ooit onafgebroken op de VPRO-radio verteld. Er is toen massaal naar geluisterd! Er leefde eens een wijze koning in het rijk van Mihilaropya. Hij kreeg drie zoons. De koning maakte zich zorgen over zijn troonopvolging en zocht wanhopig naar een leraar voor hen. Vishnusharman verzekerde koning dat hij de prinsen 'koninklijk gedrag' zou bijbrengen door ze verhalen te vertellen.
Luister naar een paar minuten
Lees een recensie
Download dit luisterboek
Hoe je vrienden maakt
De Pancha Tantra deel 2

Zie boven voor de beschrijving.

Lees een recensie
Luister
naar een paar minuten
Download dit luisterboek

De Tweeling
Meesterverteller Willem de Ridder vertelt een sprookje op zijn eigen onnavolgbare manier. Een lang spannend epos over twee broers die door hun wanhopige vader in het bos worden achtergelaten en door een jager worden opgevoed. Oorspronkelijk uitgebracht als dubbelCD, nu uitsluitend als download verkrijgbaar.
Download dit luisterboek

De mensen kennen Willem de Ridder als sprookjesverteller bij VPRO radio. Beroemd is ook de radio-uitzending waarin Willem de Ridder zijn luisteraars uitnodigde om – in het holst van de nacht – mee te doen aan een autotocht, waarna om twee uur 's nachts op het platteland een enorme file ontstond, wat in die tijd zelfs overdag uitzonderlijk was. 30.000 automobilisten hadden aan zijn oproep gehoor gegeven!
Willem de Ridder houdt van pionieren en heeft in zijn leven aan de wieg gestaan van talloze succesvolle projecten. Zo was hij bijvoorbeeld medeoprichter van de roemruchte popbladen Hitweek en Aloha. Willem was in die tijd een echte trendsetter, al interesseerde hem dat niet. Heerma van Voss: 'Ik was ooit met hem op het officiële Platenbal. Ik heb het beeld voor me dat Willem op het bal staat en een kopje thee met een koekje vasthoudt. Om hem heen staan veel reclamemensen. Ik zie ze denken: Misschien moeten we iets doen met het koekje, misschien komt het koekje terug.'
Ook was hij medeoprichter van de internationaal bekende kunstbeweging Fluxus.
Hij was medeoprichter van Paradiso en Fantasio (later de Kosmos), hij had jarenlang een diepte-interviewprogramma bij Talkradio in Amsterdam en heeft een aantal keren met veel succes de Willem de Ridderkrant uitgegeven. 'Het moet niet ontaarden in werk, het moet wel leuk blijven!' zegt Willem – wat hem niet verhindert om duizend dingen te doen.
Willem de Ridder ziet zichzelf op de eerste plaats als een verhalenverteller. Daar is hij óók een meester in. Hij begon er als kind al mee; op weg naar school, in de pauze en van school naar huis werd hij gevolgd door een schare medescholieren die aan zijn lippen hingen om geen woord te missen van de avonturen van 'Wimke Slim'.

Het nieuwe Rode Boekje – Handboek Spiegelogie – verovert de wereld!

Deze vaardigheid komt hem goed van pas nu hij regelmatig workshops Spiegelogie geeft. Deze workshop is een aanrader, wij (Maja Hamoen en Philip Baumgarten) hebben hem gevolgd en vonden hem heel inzichtgevend, onderhoudend, geestig en leerzaam. Ook het bedrijfsleven heeft Willem nu ontdekt en hij is een graag geziene gast op seminars e.d.
Het lezen van Handboek Spiegelogie is natuurlijk leuk en inzichtgevend, maar wat Willem betreft 'maakt het geen enkele deuk' als mensen niet oefenen. Willem propageert het idee dat mensen regelmatig bij elkaar komen om te oefenen in fanclubs, waarvan de leden fans zijn van elkaar.
Het is wat Willem betreft onmogelijk om je leven in je eentje te veranderen, maar door met een fanclubje één keer per week samen te oefenen, komt je vastgeroeste leventje weer in beweging.

Naar boven

Duizenden mensen hebben dit al ondervonden en zijn er zielsgelukkig mee. Het lidmaatschap van zo'n fanclub is gratis en vrijblijvend. Tijdens de bijeenkomst uiten de fans hun wensen in de vorm van bestellingen, waarbij zij van harte gesteund worden door hun fans in de groep. 'Al je wensen zullen uitkomen', zegt Willem de Ridder. 'Zo was er een vrouw die een huis van twee verdiepingen in het centrum van Den Haag wilde met een tuin en ruimte voor de hond. Binnen een paar dagen kwam zij een vrouw tegen die haar een huis aanbood dat voldeed aan haar wensen! In het begin denk je: dat kan niet. Maar het gebeurt toch!'


Voor het fanclubgebeuren en evenementen rond Willem de Ridder, zie: http://www.fanclubs.nu.

Meer over Spiegelogie? Als u klikt op deze link, verschijnt er boven in beeld eennavigatiebalk met alle Spiegelogie onderwerpen!

Bekijk een interview met Willem de Ridder